Arjun Chadha

Oprichter en eigenaar van Get Familiar Magazine

Plaats

Amsterdam

Specialisaties

Uitgever, journalistiek, hiphop

Categorieën

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie:

Biografie

Arjun Chadha (33), oprichter (lees: schrijver, art-director, journalist, enz) van hiphopmagazine Get Familiar Magazine.

 

Onafhankelijk van een grote uitgeverij, brengt Get Familiar Magazine al 3 edities lang hiphopcultuur, en de invloed daarvan op de hedendaagse cultuur, in kaart door middel van internationale interviews. Het Engelstalig tijdschrift legt de politieke en maatschappelijke lading bloot die centraal staat aan het muziekgenre – van gentrificatie tot seksisme en immigratie tot literatuur. Met andere woorden: Door middel van internationale interviews af te leggen, gebruik ik mijn liefde voor hiphop om breed sociaal-politiek en maatschappelijke gesprekken te voeren.

 

Onopgemerkt is Get Familiar Magazine niet gebleven. Na het verschijnen van editie #02 (met o.a. interviews met Ronan Bennet – bedenker en schrijver van de populaire Netflix-serie “Top Boy“), heeft het tijdschrift twee prijzen mogen ontvangen: 

 

  1. BeLOFte van het Jaar 2020 (uitgereikt op 10 december 2020 door de Mercurs – dé vakprijs voor de magazine mediabranche). [bron: https://mercurs.nl/inzender/winnaar-arjun-chadha-get-familiar-magazine-zuurstof-media/] 

 

  1. European Independent Magazine of the Year 2021 (uitgereikt op 15 april 2021 door The European Publishing Awards). [bron: https://www.publishing-congress.com/awards/?lang=en] 

 

Sindskort (08 September 2021) is editie #03 van Get Familiar Magazine uit die o.a. interviews bevat met Ify Adenuga (moeder van Skepta) en the RZA (Wu-Tang Clan).

 

In ons interview met Ify Adenuga (moeder van Skepta), sprak ik haar over haar recent verschenen boek “Endless Fortune” waarin ze haar levensreis documenteert – van Nigeriaans oorlogskind tot huiseigenaar in Londen. Het verhaal van Ify is een krachtige voorbeeld van de vele vergeten verhalen van eerste generatie migranten waar de huidige multiculturele samenleving de vruchten van plukt. Op dezelfde manier waarop soul en funk door hiphop lopen, of dancehall en reggae door grime, biedt Endless Fortune zijn lezers een kijkje achter één van de vele vezels die het rijke weefsel van de moderne samenleving binden.

 

Ons interview met the RZA (Wu-Tang Clan): Als de architect van de Wu-Tang Clan en hun wereldwijde beweging, tot het recent scoren van films, het schrijven van scripts en het regisseren van films, is de carrière van the RZA is een goed voorbeeld geworden van hoe hiphop bruggen blijft bouwen tussen genres en culturen – en haar invloed blijft uitoefenen op hedendaagse cultuur. Ons uitgebreide interview met hem gaat over het verleden, het heden en de toekomst – van de verschillende disciplines waarin hij door de jaren heen creatief in is geweest, tot het begrijpen van wat de kern is van goede verhalen vertellen, evenals waar de oorsprong van zijn fascinatie voor oosterse filosofieën uit voorkomen.