Brian Juan Pedro

Technisch ontwerper, oprichter en eigenaar van BARTENDAZ

Plaats

Amsterdam

Specialisaties

Technisch Ontwerper

Categorieën

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie:

Biografie

Amsterdam heeft ‘a new city maker’ Brian Juan Pedro, The Parkfather.

“Vroeger was ik een product van de buurt, nu heb ik een product voor de buurt en ver daarbuiten – BARTENDAZ -”

Brian Juan Pedro heet hij, maar in Holendrecht heet hij Brasco The Parkfather. Brasco doet veel voor de wijk & stad als grondlegger van Bartendaz Nederland en is een ontwerper. Hij ontwerpt stangen parken die figureren als buiten platformen met als architecture ( The Baradice ) die in parken en buurten komen te staan.

In 2007 is zijn eerste Baradice ( stangen park ) aangelegd in Holendrecht. Zijn idee : energie omzetten in intelligentie. Hij werkt samen met verschillende bedrijven, architecten en projectleiders. In Nederland zijn al drie door-hem-ontworpen train toestellen aangekocht en binnenkort komen er 2 locaties bij in Amsterdam.

Hoe zou jij jezelf omschrijven ?

Een autodidact, een nieuwe stadsmaker van Amsterdam, grondlegger van Bartendaz lifestyle & methodiek en ontwerper van de eerste Baradice ( stangen park ) van Nederland.

Wat doe jij als ‘ The new city maker‘ ( stadsmaker )

Ik ben ontwerper van buiten architectuur, waaronder train toestellen (stangen parken) en ik draag de toebehorende methodiek & lifestyle over aan individuen. Verder hebben we een platform met 10 andere makers die continu content blijven leveren voor de Bartendaz lifestyle.

 

Pakhuis de Zwijger – Shortdoc: ‘De Groene Verbinders’

 

De groene ambities in Amsterdam zijn hoog: van tegelwippen en wormenhotels tot groene daken, en van klimaatbestendige wijken tot zelfs compleet nieuwe stadsbossen. Groene steden zijn behalve mooi ook noodzakelijk om de stad leefbaar te houden. Tegelijkertijd staat vergroening in de volle en dichtbebouwde steden steeds meer onder druk. Hoe balanceer je de verschillende “groene waarden”: van recreëren tot biodiversiteit en van gezondheid tot klimaatadaptatie? En wie zijn de bewoners en ondernemers die onze steden radicaal vergroenen?